Aranžmani od suvog cveća kao suveniri

Aranžmani od suvog cveća kao suveniri

2006-02-20 08:45:22 | Kategorija: Suveniri

Radionica „Aranžmani od suvog cveća kao suveniri» dr Dobrile Šikoparije održana je u ponedeljak 20. februara 2006. godine u organizaciji Zelene mreže Vojvodine u prostorijama Mesne zajednice Čenej u Čeneju sa početkom u 17 časova. 

Dobrila Šikoparija, pre početka praktičnog dela na kojem je dvadeset pristunih žena iz Novog Sada i Čeneja kreirala cvetne aranžamene od suvog autohtonog cveća koje raste u domaćinstvima Čeneja kao i na salašima, održala je predavanje o aranžanima od suvog cveća. 

Dobrila Šikoparija tako je okupljenim zainteresovanim ženama za proizvodnju sunvenira od suvog cveća govorila o tipovima cvenih aranžmana o cvetnim vrstama najčešće korištenim pri izradi suvih aranžamana, o priboru za aranžiranje, tehnikama za vezivanje osnova za ranžamane, vezivanje i postavljanje cvetova i plodova kao i o aranžanima urađenim na suvenirskim predmetima. 

Radionica je urađena u okviru programa Zelene mreže Vojvodine «Moj salaš» koji se odnosi na ruralni razvoj i revitalizaciju salaša i poljoprivrednih domaćinstava. Aranžmani od suvog cveća samo je jedan od načina kako da se obezbedit dodatan prihod domaćinstvu i izradi autentičan suvenir od autentičnih biljaka i predmeta. 

 

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/31/56/Aranzmani-od-suvog-cveca-kao-suveniri.html.