Održana edukacija o multifunkcionalnom razvoju poljoprivrede i sela

Zelena mreže Vojvodine je u petak i subotu, 25 i 26. januara 2008. godine u hotelu Norcev, na Iriškom vencu, na Fruškoj gori, organizovala «Edukaciju poljoprivrednih proizvođača za razvoj multifunkcionalne poljoprivrede i sela“ 

Uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Zelene mreže Vojvodine je, u petak i subotu, 25 i 26. januara 2008. godine u hotelu Norcev, na Iriškom vencu, na Fruškoj gori, organizovala «Edukaciju poljoprivrednih proizvođača za razvoj multifunkcionalne poljoprivrede i sela». 

Edukacija je organizovana za trideset polaznika, registrovanih poljoprivrednika zainteresovanih za organsku poljoprivrednu proizvodnju ili dobru poljoprivrednu praksu, sa teritorije Vojvodine. Na otvaranju, u petak 25. januara pomoćnik Ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarastva dr Suzana Đorđević- Milošević pozdravila je skup. 

Dvodnevnu edukaciju vodili su naši eminetni stručnjaci i profesori: prof. dr Branka Lazić, prof. dr Mihal Đurovka, prof. dr Zoran Ilić, dr Dobrila Šikoparija, ing. Master Stojan Radovanović, dipl. ing. Nenad Novaković, Josip Mamužić, Perna Jožef i Jovan Bradvarović. 

U nastavku programa, tokom proleća 2008. godine isti polaznici će proći kroz Program radionica «Razvoj ruralnog turizma – usluge, higijenska praksa, autentičan suvenir i razvoj biciklističkih staza» koja će se odvijati u Novom Sadu u dve subote 15. i 22. marta (okviran datum) u Novom Sadu – Klub TREMA, koji vodi salašar Zoran Stojanov. Na kraju Programa u maju, planira se i poseta jednom od autentičnih salaša čiji vlasnici se bave organskom proizvodnjom. Tada se planira i dodela diploma o završenom kursu svim učesnicima obuke. 

 

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/19/56/Odrzana-edukacija-o-multifunkcionalnom-razvoju-poljoprivrede-i-sela.html.