Stručno usavršavanje organskih poljoprivrednika

Stručno usavršavanje organskih poljoprivrednika Program “Edukacija plus“ u organizaciji Zelene mreže Vojvodine održano je 21. i 22. februara 2011. godine u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) u Novom Sadu.

Ukupno 24 polaznika koji su ranije završili osnovnu edukaciju o organskoj poljoprivredi edukovano je o manje poznatim pojedinim oblastima organske poljoprivrede, ali i o najznačajnijim bioagrotehničkim merema biljne i dela stočarske proizvodnje (živinarstvo) koje su značajne za odgovarajuće tehnologije proizvodnje i diversifikaciju proizvoda i ponude organskih proizvoda na tržištu a posebno na Pijaci „Moj salaš“.

Program “Edukacija plus“ dao je viši stepen znanja sertifikovanim organskim poljoprivrednim proizvođačima i onima u periodu konverzije a u cilju ekonomičnije i raznovrsnije proizvodnje organske hrane i namirnica. Istovremeno, edukacija je doprinela da se poljoprivrednici bolje uključe u program ruralnog razvoja i postanu aktivni i svesni učesnici zaštite biodiverzitea.

„Edukacija plus“ razvijena je u saradnji sa prof. emeritus dr Brankom Lazić, a učesnicima su se obratili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Poljoprivredne savetodavne službe Vojvodine.

Edukacija plus je organizavana uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprirevredu, vodoprivredu i šumarstvo i saradnju Nezavisnog društva novinara Vojvodine, partnerske organizacije Zelene mreže Vojvodine.

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/148/56/Strucno-usavrsavanje-organskih-poljoprivrednika.htmlhttps://www.zelenamreza.org/news/19/56/Odrzana-edukacija-o-multifunkcionalnom-razvoju-poljoprivrede-i-sela.html.