Održan okrugli sto „Energetska budućnost Vojvodine“

Održan okrugli sto „Energetska budućnost Vojvodine“

2009-04-10 06:37:31 | Kategorija: Edukacija i radionice
okrugli sto

Okrugli sto, na kojem se razgovaralo o energetskoj budućnosti Vojvodine održan je, u organizaciji Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) iz Subotice i Zelena mreža Vojvodine, u četvrtak, 9. aprila 2009. godine, u Medija centru Vojvodine, u Novom Sadu.

Postojeće stanje u energetici Srbije nije održivo, energetska efikasnost nedovoljna, a postojeća infrastruktura -sistemi na daljinsko grejanje, termoelektrane i gasna mreža, konačno i upotreba energije iz obnovljih izvora energije – nedovoljno su iskorišteni, zaključak je održanog okruglog stola „Energetska budućnost Vojvodine“.

Učesnici okruglog stola, Aleksandar Kovačević, nezavisni ekonomski ekspert; prof. dr Miloš Tešić, dopisni član VANU; dr Slobodan Puzović, Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine; mr Saša Igić, Zamenik gradonačelnika Novog Sada; Katica Dragutinović, viši savetnik sa energetiku i Milan Čežek, Pomoćnik pokrajinskog sekretara iz Pokrajinskog sekretaraijata za energetiku i mineralne sirovine; Marinela Zagorac, savetnik i Boban Orelj, Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu; Duška Dimović WWF, Srbija; Slavko Golić iz Centra za ruralni razvoj; Olivera Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine, Nataša Čereg i Zvezdan Kalmar iz CEKOR-a.

 

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/72/56/Odrzan-okrugli-sto-Energetska-buducnost-Vojvodine.html.