Predstavnici Zelene mreže Vojvodine u poseti O.Š. „Žarko Zrenjanin

Na kraju programa „Organska poljoprivreda. Dobra za prirodu. Dobra za decu“ koji sprovođen prethodnih meseci u saradnji O.Š. „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada i Zelene mreže Vojvodine uz podršku Gradske uprave za životnu sredinu Grada Novog Sada, predstavnici Zelene mreže Vojvodine, predvođeni ekspertom za organsku poljoprivredu prof. dr Brankom Lazić svečano su, u petak, 17. decembra 2010. godine, uručili direktoru škole i uključenim učiteljima i učiteljicama štampane i multimedijalni materijale za ekološko obrazovanje dece četvrtih razreda, koje je uključilo osnove organske poljoprivrede i pravilne ishrane dece.

Publikovani materijali nastali su kao deo projekta u kojem su se deca obilaskom Pijace „Moj salaš“, tokom septembra 2010. godine upoznala sa proizvodima i proizvođačima uz stručno vođenje iz organske poljoprivrede.

Nakon toga, tokom oktobra, prof. dr Branka Lazić održala je seriju predavanja četvrtim razredima O.Š. Žarko Zrenjanin, nakon čega je nastao multimedijalni materijal koji će poslužiti i svim drugim učiteljima novosadskih osnovnih škola za edukaciju dece o pravilnoj ishrani i organskoj poljoprivredi.

 

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/136/56/Predstavnici-Zelene-mreze-Vojvodine-u-poseti-O-s-zarko-Zrenjanin.html.