U Baču je 25.oktobra održano predavanje „Organska poljoprivreda u Vojvodini – model „Od edukacije do tržišta“

Od edukacije do tržišta

 U Srednjoj poljoprivrednoj školi u Baču održana je poslednja u seriji edukacija planirana za septembar i oktobar u okviru projekta PANNONIA ORGANICA , IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.

 

Prezentaciji pod naslovom „Organska poljoprivreda u Vojvodini – Model „Od edukacije do tržišta“ prisustvovali su profesori Poljopriredne škole iz Bača a skup je pozdravila potpredsednica Skupštine opštine Bač.

Planirane Edukacije su se održale u periodu od 27. septembra do 25. oktobra i obuhvatile su osnovnu obuku za organsku proizvodnju. Učesnici obuke su bili poljoprivredni proizvođači, predstavnici lokalnih zajednica, predstavnici prerađivača i profesori Poljoprivredne škole iz Bača. Obuci su dva puta prisustvovali i gosti iz Hrvatske. Predavači su bili stručnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, pojedinih privatnih fakulteta, Instituta „Tamiš“ iz Pančeva, savetodavci kao i stručnjaci iz sertifikacinih kuća.

 

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/210/56/U-Bacu-je-25-oktobra-odrzano-predavanje-Organska-poljoprivreda-u-Vojvodini-model-Od-edukacije-do-trzista.html.