Zelena mreža Vojvodine u IUCN-u

Zelena mreža Vojvodine u IUCN-u

Zelena mreža Vojvodine postala članica Međunarodne unije za zaštitu prirode 

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je na 69. sastanku Veća IUCN, održanog 12. marta 2008 godine u Glandu u Švajcarskoj, Zelena mreža Vojvodine postala članica IUCN-a, Međunarodne unije za zaštitu životne sredine.

IUCN je najstarija i najveća svetska mreža za zaštitu prirode osnovana 1948. godine od strane vlada, biletarnih i multilateralnih agencija, fondacija, organizacija za zaštitu prirode i korporacija.

Trenutno ova unija okuplja više od hiljadu vladinih i nevladinih organizacija i nekih 10.000 naučnika volontera iz više od 160 država.  

Misija Međunarodne unije za zaštitu prirode je da utiče, osnažuje i pomaže društva širom sveta u zaštiti integriteta i raznolikosti prirode kao i briga da je upotreba prirodnih resursa ekološki održiva. A vizija svet bogate i zaštićene prirode.

Zelena mreža Vojvodine je nakon Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Nezavisne agencije za očuvanje biodiverziteta Ecolibri Bionet iz Beograda postala treća organizacija iz Srbije koja se pridružila ovoj uniji.