Okrugli sto Pravna zaštita na očuvanju i unapređenju životne sredine

 

U cilju mapiranja problema u oblasti zaštite i unapređenja životne sredine, radi buduće saradnje i pravne pomoći aktivistima NVO, 8. i 9. novembra u Hotelu Vojvodina u Novom Sadu, Novosadski ženski centar i Zelena mreža Vojvodine, organizovale su okrugli sto »Pravna zaštita na očuvanju i unapređenju životne sredine«, pod pokroviteljstvom Regionalnog centra za zaštitu životne sredine (REC). 

U konferencijskoj sali Hotela Vojvodina u Novom Sadu, u subotu 8. novembra, sa početkom u 11 časova, okrugli sto otvorila je advokatica Marija Harangozo iz Novosadskog ženskog centra i prof. dr Mirjana Miloradov, expertkinja i saradnica UNEP-a iz Zelene mreže Vojvodine. 

Fokus okruglog stola bio je na aktuelnim problemima zaštite životne sredine u Vojvodini i na pravnim mogućnosti rešavanja uočenih problema od strane aktivista iz dvanaest gradova Vojvodine. Na osnovu prikupljenih informacija, o prisutnim i učestalim problemima, uočenih od strane aktivista u oblasti zaštite životne sredine, izvestišeni se mediji i nadležni organi. 

Na okruglom stolu učestvovale su sledeće organizacije: Društvo ekologa »Rihard Cornai« iz Subotice, Ekološka organizacija »Tisa klub« iz Kanjiže, Ekološka organizacija »Arkus« iz Bačke Topole, Ekološko udruženje Bečej iz Bečeja, OTPOR! – Zrenjanin iz Zrenjanina, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Vojvodine, Građanska reakcija u Pančevu (GRUPA) iz Pančeva, Ekološka organizacija Stanišić iz Stanišića, Ekološka organizacija »Plavi Dunav« iz Apatina, Planinarsko društvo »Železničar« iz Novog Sada, Planinarsko društvo »Naftaš« iz Novog Sada, Prirodnjačko društvo »GEA« iz Vršca, udruženje ekologa Kikinde »Green Place« iz Kikinde i kancelarije Zelene mreže Vojvodine iz Subotice i Odžaka. 

 

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/25/56/Okrugli-sto-Pravna-zastita-na-ocuvanju-i-unapredenju-zivotne-sredine.html.