Prema zajedničkoj viziji upravljanja rekom Savom

Ogromna je važnost reke Save i njenih plavnih područja za očuvanje biološke raznolikosti istaknuto je na međunarodnoj IUCN-konferenciji „Prema zajedničkoj viziji upravljanja rekom Savom“ koja se održala 4. i 5. novembra 2009. godine u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj.

Predstavnici vlada zemalja kroz koju reka Sava prolazi, zajedno sa nacionalnim, regionalnim i međunarodnim organizacijama na konferenciji razgovarali su kako bi postavili osnovu za buduće održivo upravljanje rekom Savom i zaštitu biološke raznolikosti i pejzaža. Oni su naglasili da su reka Sava i njena poplavna područja veliki rezervoar za bioraznolikost u Panonskom delu Evrope i založili su se za plan integralnog upravljanja slivom reke Save i za povećanje prekogranične saradnje.

Olivera Radovanović, predsednica Upravnog odbora Zelene mreže Vojvodine na Konferenciji predstavljala je Zelenu mrežu Vojvodine, dok je Slobodan Puzović, Pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj na ovom skupu zastupao našu republičku i pokrajinsku vladu.

Više o Konferenciji pogledajte na sledećoj adresi: http://www.savariver.com/

 

 

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/88/56/Prema-zajednickoj-viziji-upravljanja-rekom-Savom.html.