Iskustva iz Brisela na delu: formiranje Balkanske mreže CSO za organsku proizvodnju

Iskustva iz Brisela na delu: formiranje Balkanske mreže CSO za organsku proizvodnju

Beograd, 22. juna 2011. – delegacije koje su posetile Brisel imale su priliku da upoznaju i razmene mišljenja s zvaničnicima Evropske komisije koji sarađuju sa Srbijom, da prisustvuju predavanjima i da se povežu i umreže sa sličnim organizacijama iz Evrope i regiona.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 56 organizacija civilnog društva koji su pokazali interes za asimilaciju nekih od znanja stečenih tokom P2P studijskih poseta. Među učesnicima koji su podelili svoja iskustva bila je i predsednica upravnog odbora Zelene mreže Vojvodine, Olivera Radovanović koja je predstavila ulogu organizacija civilnog društva u razvoju organske poljoprivrede.
Osim novih znanja koja su stekli, učesnici kažu da su ostvarili nove kontakate s organizacijama iz Evropske unije, i mnogo više iz balkanske regije, s kojima bi u budućnosti mogli sarađivati. Izvanredan primer umrežavanja je inicijativa Olivera Radovanović za stvaranje regionalne mreže organizacija koje podržavaju organsku proizvodnju hrane na Balkanu.

Više informacija možete pronaći na: http://www.tacso.org/news/p2p/?id=4952