Okrugli sto – Rezultati istraživanja „Šta ne znamo o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Evropske unije“

Okrugli sto – Rezultati istraživanja „Šta ne znamo o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Evropske unije“
 

Zelena mreža Vojvodine je u Novom Sadu je 22.februara 2019. organizovala okrugli sto sa temom „Šta ne znamo o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Evropske unije?“. Okrugli sto je održan u Privrednoj komori Vojvodine uz pomoć sekretarke Udruženja poljoprivrede PKV Jelene Drobnjak.

Na okruglom stolu su prikazani rezultati pilot istraživanja na temu „Šta ne znamo o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Evropske unije?“; koje je sprovedeno u novembru 2018. u pet sela Vojvodine (Torak,Tavankut, Srpski Itebej, Belo Blato i Grgurevci) na uzorku od 100 žena, a uz pomoć sledećih udruženja "Banaćanke Torak, Hrvatsko kulturno- prosvetno društvo „Matija Gubec“, „Vredne ruke“, „Klub žena Belo Blato“ i „Staza zdravlja“.

Predstavnice i predstavnici ovih udruženja bili su na skupu.
O istraživanju je govorila koordinatorka Ženske ruralne mreže Olivera Radovanović i novinarka lista Poljoprivrednik Aleksandra Milić.

Okruglom stolu je prisustvovao i pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo Marko Rovčanin, koji je govorio o važnosti žena za opstanak sela kao i mogućnostima konkurisanja u ovom sekretarijatu.

Skupu je prisustvovala i predstavnica EU Info Pointa Biljana Viduka koja je govorila o važnosti ovog istraživanja i rekla da će štampani rezultati istraživanje biti prosleđeni u EU Delegaciju.

Na okruglom stolu su bili i predstavnica Centra za regionalizam Jelena Perković, predstavnice lista Poljoprivrednik Gordana Radović i Julkica Crnobarac, novinar Radio Slobodna Evropa Norbert Šinković i predstavnice Info Team Logistika.

Istraživanje i okrugli sto su deo projekta koji sprovodi Vojvođanska inicijativa za EU, čiji je Zelena mreža Vojvodine koalicioni partner.