Dan otvorenih vrata farmi – Dođi, izaberi, uštedi

Dan otvorenih vrata farmi - Dođi, izaberi, uštedi

Dobrodošli na prvi Dan otvorenih vrata farmi u Srbiji,

Dobrodošli po zdravstveno bezbednu hranu sa vojvođanskih njiva.

 Čast nam je da vas obavestimo da će se prvi Dan otvorenih vrata farmi u Srbiji održati u subotu, 25. oktobra, na organskoj farmi Letić, (Ratarska 13, Čenej, Novi Sad), sa početkom u 11 časova.

Ovaj „Farm gate shopping“ ili „U pick“ način kupovine, sve popularniji u inostranstvu, podrazumeva da kupci sami na organskim farmama biraju i na taj način dobijaju svežije, kvalitetnije i jeftinije organske proizvode.     

Svi koji budete odlučili da u subotu od 11 do 13h vreme potrošite na farmi, bićete u prilici da kupite više različitih organskih proizvoda od nekoliko proizvođača direktno sa farme, po povoljnijim cenama nego u gradu.

Osim uštede i dobijanja svežijeg proizvoda, imate priliku da pobegnete iz grada i ubrzanog ritma života, da se relaksirate dok sami berete, ukoliko to želite, ali i da se osvežite uz prigodan ketering dok se deca igraju u dvorišnom kutku predviđenom za njih.

Razlog zbog kojeg Zelena mreža Vojvodine radi ovaj projekat, i razlog zbog kojeg istovremeno apeluje na građane da se uključe, jeste i to što ovaj način kupovine ima vredne socijalne ciljeve:

–  gradimo odnos poverenja između farmera i potrošača,

–  podržavamo mali domaći biznis,

–  pomažemo domaćim proizvođačima da pomognu Srbiji u iskoraku u perspektivni svet organske proizvodnje,  

–  podižemo svest o organskoj proizvodnji i hrani,

–  učimo našu decu da žive zdravije, da cene i beru.

Ovo je tek početak i mi ćemo nastaviti da radimo zajedno sa proizvođačima na razvijanju ove usluge i redovno ćemo vas obaveštavati o svim otvorenima vratima vojvođanskih farmi u budućnosti.

Zelena mreža Vojvodine organizuje ovu seriju događaja uz podršku ACCESS projekta Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ , sektora koji već dugi niz godina podržava razvoj organske poljoprivrede u Srbiji, a finansira se od strane nemačke vlade.

Dobrodošli po zdravu hranu sa naših njiva,

Zelena mreža Vojvodine