Kiša nije sprečila redovno održavanje Pijaca Moj salaš

Kiša nije sprečila redovno održavanje Pijaca Moj salaš

U četvrtak 06. avgusta 2009. godine od 12:00 do 20 časova na platou ispred SPC Vojvodina u Novom Sadu, održana je četvrta pijaca „Moj salaš“ u petoj, jubilarnoj, sezoni 2009.

Nažalost, letnji pljuskovi na ovoj četvrtoj ovogodišnjoj Pijaca „Moj salaš“ sprečili su dolazak uobičajeno velikog broja Novosađana. Nadamo se da će vremenske prilike sledeće Pijace koja je planirana, u četvrtak, 20. avgusta poslužiti organskim i tradicionalnim poljoprivrednim proizvođačima – učesnicima Pijace i građanima da dođu u većem broju.

Međutim, i ovog četvrtka kiša nije sprečila Pijacu da, poput katalizatora, poveže zajednicu potrošača i proizvođača, i okupi naše tradicionalne proizvođače /salašare/ i proizvođače i prerađivače organske proizvodnje u zajedničkom plasmanu svežeg voća i povrća i promociji ovog tipa sertifikovane poljoprivredne proizvodnje kao i u njenom daljem razvoju.

Pored uobičajenih učesnika Pijace, na poslednjoj četvrtoj Pijaci, prisutnim novinarima i građanima svoje čuvene gibančice i ručne radove predstavilo je udruženje žena sela Botoš „Vredne ruke“ (Banat).