Održana prva Pijaca organske poljoprivrede Moj salaš u sezoni 2010

Održana prva Pijaca organske poljoprivrede Moj salaš u sezoni 2010

Pijaca „Moj salaš“ će se održavati svakog četvrka do kraja septembra, s pauzama u vreme najvećih vrućina, od 15. jula do 19.avgusta.

Pijaca proizvoda organske poljoprivrede sa vojvođanskih salaša „Moj salaš“, na kojoj je promovisana i kampanja „Organska poljoprivreda – dobra za tebe, dobra za prirodu“, održana je u četvrtak, 10. juna 2010. godine u Novom Sadu.

Reč je o zajedničkoj kampanji Zelena mreža Vojvodine, nemačke vladine organizacije GTZ i Gradske uprave za privredu.Na pijaci je prezentovan i rad nedavno osnovane nacionalne krovne organizacije „Serbia Organica“.

Pijaca okuplja organske i tradicionalne poljoprivrednike iz Ljutova, Oroma, Ledinaca, Kikinde, Čeneja, Bačkog Gradišta, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Zrenjanina, Botoša, Sremske Kamenice, Kucure, Apatina, Budisave, Ade, Kisača i Temerina.

Pijacu je u četvrtak posetio i predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović, koji je rekao da je promocija zdrave hrane uvek dobrodošla, posebno zato što se mladi danas sve više nezdravo hrane.

On je ocenio da kampanje poput današnje doprinose širenju svesti o značaju zdrave hrane, kao i o potrebi smanjenja zagađenosti zemljišta.“Moj salaš“ će se održavati svakog četvrka do kraja septembra, s pauzama u vreme najvećih vrućina, od 15. jula do 19.avgusta.