Pijaca Moj salaš nastavlja sa radom

Pijaca Moj salaš nastavlja sa radom

Nakon letnje pauze prva Pijaca „Moj salaš“ u drugom delu sezone 2010. godine održana je u četvrtak, 12. avgusta od 14 do 20 časova u Novom Sadu na platou ispred Sportskog i poslovnog centra Vojvodina od 14 do 20 časova. Pijaca nastavlja da se održava svakog četvrtka popodne sve do kraja septembra.

Pijaca „Moj salaš“ najveći je distributivni centar organske hrane u Srbiji na javnom prostoru i okuplja gotovo sve važnije sertifikovane organske poljoprivredne proizvođače kao i tradicionalne poljoprivrednike, salašare i proizvođače rukotvorina.

Od početka ove sezone, Zelena mreža Vojvodine u okviru zajedničke kampanje sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju GTZ i Gradskom upravom za privredu Novog Sada pod sloganom

„ORGANSKA POLJOPRIVREDA. DOBRA ZA TEBE, DOBRA ZA PRIRODU!“.

pripremila je promotivne materijale usmerene ka potrošačima o korisnostima organske poljoprivrede i u cilju promocije organske poljoprivrede i Pijace Moj salaš.

Nakon Pijace, u četvrtak, 12. avgusta, sledeća pijaca održaće se u četvrtak 19 avgusta, a posle toga 26. avgusta, pa 02, 09, 16, 23. i 30. septembra.

Na Pijaci u četvrtak imali ste priliku da upoznate i da se družite sa organskim i tradicionalnim poljoprivrednim proizvođačima iz Ljutova, Oroma, Ledinaca, Kikinde, Čeneja, Bačkog Gradišta, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Zrenjanina, Botoša, Sremske Kamenice, Kucure, Apatina, Budisave, Ade, Kisača i Temerina.