Poziv na konferenciju za novinare

U petak 25. juna 2004. godine od 13 do 19 časova na platou ispred SPENS-a u Novom Sadu održana je promotivna Pijaca dobre poljoprivredne prakse «Moj salaš». Prva novosadska pijaca na kojoj se prodaju proizvodi iz dobre poljoprivredne prakse kao i sertifikovani proizvodi iz organske proizvodnje.

Sveže voće, povrće, začinsko bilje i cveće koje je prodavano na pijaci proizvodi su poljoprivrednika i salašara opredeljenih za organsku proizvodnju i dobru poljoprivrednu praksu. Ponuda pijace obogaćena je vezenim i tkanim proizvodima i drugim ručnim radom žena Vojvodine, suvenirima, rukotvorinama, grnčarijom i drugim upotrebnim predmetima vezanim za salaše i ruralni život. Ističemo i gostujućeg kuvara Zorana Stojanova koji će od proizvoda iz ponude spravljati jela za degustaciju. Na pijaci je dozvoljena prodaja samo direktnim proizvođačima. 

Cilj pijace je osnaživanje proizvođača dobre poljoprivredne prakse i revitalizacija tradicionalne salašarske proizvodnje, promocija zdravstveno-bezbedne hrane i edukacija potrošača. 

Pijacu «Moj salaš» organizuje Zelena mreža Vojvodine uz pomoć Fonda braće Rokfeler i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. 

Održavanje ove pijace podržali su Sekretarijat za zaštitu životne sredine grada Novog Sada i Sekretarijat za privredu i turizam grada Novog Sada.