Prof. dr Branki Lazić dodeljeno je godišnje priznanje Vlade AP Vojvodine u oblasti ravnopravnosti polova za 2011. godinu

Prof. dr Branki Lazić dodeljeno je godišnje priznanje Vlade AP Vojvodine u oblasti ravnopravnosti polova za 2011. godinu

U Novom Sadu 28.januara 2012. upriličena je svečana dodela priznanja Vlade AP Vojvodine u oblasti ravnopravnosti polova. Priznanje je dodeljeno prof.dr Branki Lazić na predlog „Zelena mreža Vojvodine“  i Slobodanu Joksimoviću, zameniku tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

 

Prof.dr Branka Lazić je u svom radu uvek isticala važnost ženskog pitanja, pomažući ženama da se uključe u sve segmente poljoprivredne proizvodnje. Zahvaljujući njenom radu žene se sve više uključuju u poljoprivrednu proizvodnju i postaju glavna okosnica multifunkcionalne proizvodnje na gazdinstvu. Kroz brojne projekte radila je na edukaciji i emancipaciji žena, osnivanju i osnaživanju ženskih udruženja u vojvodjanskim selima i na taj način obogaćivala i selo i njegove stanovnike.

Dodelu priznanja i obraćanje nagrađenih propratio je veliki broj zvanica, a na svečanosti se prisutnima obratio i Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

Godišnje priznanje Vlade AP Vojvodine u oblasti ravnopravnosti polova ustanovljeno je 2005.godine sa ciljem podizanja svesti o ravnopravnosti polova i povećanja vidljivosti rada pojedinaca, pojedinki i organizacija na polju emancipacije žena u AP Vojvodini. Ovim priznanjem se prepoznaje značaj ravnopravnosti polova i principa jednakih mogućnosti kao osnove za demokratske reforme i približavanje evropskim tokovima.