Godišnji sastanak Ženske ruralne mreže Vojvodne u Tavankutu

Godišnji sastanak Ženske ruralne mreže Vojvodne u Tavankutu

U subotu 20.oktobra 2018.održan je Godišnji sastanka Ženske ruralne mreže Vojvodne u Tavankutu na Etno salašu Balažević.

Domaćini su bili Hrvatsko prosvetno kulturno društvo „Matija Gubec“ sa svojom sekcijom žena „slamarki“ .

Na sastanku su pristupnice potpisala i dva nova udruženja žena: Uduženje „Bikićanke“ iz Bikić Dola i Udruženje „Vredne ruke“ iz Botoša. Sastanak smo iskoristili za promociju filma „Vojvođanske žene i ruralni turizam“ koji je prošle godine snimljen uz podršku Fondacije Hajnrih Bel i BeFem. Na sastanku su posle rezimiranja rada u posledenje dve godine nakon osnivanja, doneti zaključci od kojih je jedan od najvažnijih potreba za solidarnošću i zajedničkim radom.

Mirko Barbulović je održao interaktivni sastanak sa uputstvima kako oživeti onlajn prodaju dućana Ženske ruralne mreže Vojvodine.

Sastanak smo iskoristili i za podelu upitnika ženama iz pet vojvođanskih sela: Tavankut, Torak, Srpski Itebej, Belo Blato i Grgurevci. Ovo malo istraživanje, koje se odnosi na temu Šta naše žene NE znaju o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici Evropske unije, će se sprovesti među sto žena u nabrojanim selima.

Godišnji sastanak je omogućen zahvaljujući Fondaciji Hajnrih Bel čijoj se predstavnici Paoli Petrič najtoplije zahvaljujemo.

Veliku zahvalnost na toplom gostoprimstvu dugujemo prijateljicama i prijateljima iz Tavankuta, posebno Ladislavu Suknoviću.