Čeka se novac EU-a za biciklističke bungalove

Čeka se novac EU-a za biciklističke bungalove

Predstavnici Agroturističke zadruge „Bilje +“, partnerske organizacija Zelene mreže Vojvodine iz Baranje, Republike Hrvatske, prosledili su nam tekst objavljen o našim zajedničkim planovima, u utorak 13. Aprila 2010. godine u Glasu Slavonije. U nastavku prenosimo vam tekst u celosti.

BILJE- Uzletu turizma u Bilje pridonijele su ideje malih poduzetnika. Najnovija je došla od Agroturističke zadruge „Bilje +“ i njene upraviteljice Ankice Bilandžić. Naime, trokut na izlazu iz Bilja, koji razdvaja prometnicu prema Vardarcu i Kopačevu, ovih je dana bio radilište na kojem su srušene stare topole kojima je vijek bio pri kraju. Na mjestu topolika uskoro bi mogao izrasti regionalni edukacijski centar sa smještajnim kapacitetima.

– Naša ideja je dobila čvrsto uporište nakon što nam je naša članica Jasna Šapčanin poklonilla gotovo 4000 četvornih metara „trokuta“. Vjeruju kako bi projekat Regionalnog centra za razvoj zelenih staza, kroz razvoj agro i cikloturizma, mogao dobiti potporu kroz IPA program. Nadamo se pozitivnom odgovoru Europske komisije na taj projekat i, naravno, prvim sredstvima – kaže Bilandžić.

Nakon gradnje objekta edukacijskog centra u planu je gradnja bungalova sa 60-ak ležaja u kojemu bi smještaj pronašli i biciklisti koji putuju Zelenom stazom Baranja-Bačka, a projekat kroz IPA program realizirat će se u saradnji s partnerima iz Novog Sada. Jedna od zadaća „Bilja +“ je obogaćivanje turističke ponude kroz konkretno povezivanje turizma i poljoprivrede, tako da posjetitelji na biciklima mogu vidjeti ljepote Baranje i Kopačkog rita, a tome će cilju biti podređen i budući edukacijski centar.

S. Alilović, Glas Slavonije