Održana radionica u Zmajevcu

Održana je druga radionica projekta razvoja zelenih staza „Via Pacis Pannoniae“ u Zmajevcu, u Republici Hrvatskoj 

Zelena mreža Vojvodine je zajedno sa partnerima iz Osijeka, u Zmajevcu, Republika Hrvatska organizovala radionicu Projekta Via Pacis Pannoniae, «Uređenje javnih prostora i planiranje potencijalnih biciklističkih staza u Baranji», u subotu, 2. aprila 2005. godine u «Baranjskim dvorima – Nađ» u Zmajevcu. 

Radionicu su vodili Elena Medison i Steve Davies iz Projekta za javna mesta (PPS) iz Njujorka i Daniel Mourek iz Češke fondacije za ekološko partnerstvo (CEPF). Domaćini, Siniša Maurus iz Organizacije za građanske inicijative iz Osijeka i Jasmin Sadiković iz Ekološkog društva «Zeleni Osijek», okupljenim građanima Zmajevca, Bilja, Osijeka, Javnim institucijama Park prirode «Kopački rit», «Hrvatske vode», predstavnicima Osiječko-baranjske županije predstavili su projekat «Via Pacis Pannoniae» i istakli da je cilj radionice poboljšanje izgleda mesta u kojem živimo i identifikacija potencijalnih zelenih staza za pešake i bicikliste, koja će obogatiti turističku ponudu Baranje. 

Dan pre radionice u Zmajevcu, u petak 1. aprila, partnere na projektu iz Njujorka, Praga, Novog Sada i Osijeka primio je Župan Osiječko-baranjske županije, gospodin Krešimir Bubalo nakon čega je u Hotelu Osijek održana konferencija za štampu.