Pozivnica – Svečano otvaranje obnovljenog centra Čeneja

Zelena mreža Vojvodine i Mesna zajednica «Čenej», pozivaju Vas da se pridružite svečanom otvaranju Čeneja u turističke svrhe i otvaranju/promociji Zelenih staza Čeneja. Naša je namera da pomognemo ruralni razvoj Čeneja kao i razvoj salašarske poljoprivrede u Vojvodini. U okviru planiranog programa održaće se Pijaca dobre poljoprivredne prakse «Moj salaš» na platou iza mesne zajednice, kao i promotivna, biciklistička tura kroz čenejski atar. 

KADA: U utorak, 11. avgust 2005. godine od 10 časova 
GDE: Okupljanje i druženje započinju u MZ Čenej,
Vuka Karadžića 289 

Tom prilikom biće otvoreno novo autobusko stajalište i predstavljena mapa Zelenih staza Čeneja, prva od serije mapa koja je urađena u okviru projekta „Via Pacis Pannoniae“, čiji je cilj ostvarivanje prekogranične saradnje na revitalizaciji javnih prostora, podrška dobre poljoprivredne prakse kroz organizaciju Pijace „Moj salaš“ i iniciranje razvoja zelenih staza „Via Pacis Pannoniae“ (Staza mira Panonije), koje prate tok Dunava i protežu se od Čeneja, Novog Sada, Bača, Vukovara, Osijeka, Bezdana, Apatina, Sombora, Subotice, Vrbasa i Kule. Projekat je podržan od Balkan Trust for Democracy iz Beograda. 

Na svečanom otvaranju biće promovisan i projekat »Uređenje centra Čeneja u turističke svrhe« grupe građana Čeneja podržan od strane Balkanskog fonda za podršku lokalnim inicijativama. U okviru njega parterno je uređen centar Čeneja i to informaciona tabla, novo autobusko stajalište, česma, osvetljenje,…