Edukacija u Somboru „Zelena ekonomija i organska poljoprivreda“

Zelena mreža Vojvodine zajedno sa svojim partnerom iz Srbije udruženjem za zdravu sredinu i organsku hranu – „ZDRAVO – ORGANIC“ organizuje od 24. do 28. februara 2014. godine u Somboru edukaciju „Zelena ekonomija i organska poljoprivreda“ u okviru projekta Pannonia Organica iz IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija koju finansira EU.

Adresa održavanja edukacije: Dom učenika srednjih škola, Sombor, Staparski put 1a

Vreme održavanja: svaki dan od 17 do 20 časova

U okviru edukacije saznaćete više o multifunkcionalnoj poljoprivredi kao osnovi ekonomskog razvoja, podsticanju preduzetništva u organskoj proizvodnji, uspešnim modelima ruralnog turizma, kako bio bašta može ekonomski da osnaži porodično gazdinstvo i nekim primerima dobre prakse iz oblasti zelena ekonomije.

Edukacija je namenjena primarnim proizvođačima, onima koji planiraju da razviju posao u multifunkcionalnoj poljoprivredi, nevladinim organizacijama i ženskim udruženjima, studentima poljoprivrednih fakulteta i lokalnim zajednicama.

U nekim delovima, Edukacijama će se pridružiti i naši partneri iz Republike Hrvatske – Opšina Bilje, Centar za poduzetništvo Osijek, Tržnica d.o.o. Osijek i Ecorural Net, Udruga za ekološku i tradicijsku proizvodnju i ruralni turizam, Osijek.

Vlada AP Vojvodine pruža podršku ovom projektu.

Content retrieved from: https://www.zelenamreza.org/news/220/56/Edukacija-u-Somboru-Zelena-ekonomija-i-organska-poljoprivreda.html.