Dan otvorene farme

Otvorena farma Zelena Mreza Vojvodine 2017 1

 

19.AVGUST 2017.

 

od 12 do 17h

 

BIO SALAŠ IDEI

Salaš 87, Stara bečejska duž, Temerin

 

Zelena mreža Vojvodine  uz podršku nemačko srpske razvojne saradnje koju sprovodi GIZ  organizuje “Dan otvorene farme“ u subotu 19. avgusta 2017. godine na Bio salašu Idei.

LokacijaSalasa

 

Dan otvorene farme je način kupovine koji je uobičajen u Evropskoj Uniji, SAD, Kanadi i drugim razvijenim državama, a podrazumeva da kupci sami na organskim farmama beru ili kupuju tek ubrano povrće i voće i na taj način dobijaju svežije, kvalitetnije i jeftinije organske proizvode.

Dan otvorene farme omogućiće posetiocima iz grada da na atraktivan način dođu do zdravstveno bezbedne hrane, ali i da nabave druge proizvode nastale u okviru ženskih udruženja okupljenih u Ženskoj ruralnoj mreži Vojvodine.

Na Danu otvorene farme posetioci će moći da kupe organsko povrće sa salaša, ali i proizvode nastale od vrednih ruku trinaest ženskih udruženja iz Vojvodine (pekmezi, ajvar, sok od paradajza, kompoti, med, tradicionalni kolači i rukotvorine).

Ovo je jedinstvena prilika za potrošače, jer na jednom mestu mogu pronaći različito povrće, voće, začinsko bilje, kompote, ajvare, kolače, jaja, suhomesnate i druge proizvode po značajno nižim cenama. Porodica Idei čuvena je po različitim sortama paradajza (preko 70 vrsta) različitih ukusa i boja, ali i drugim proizvodima koji su uvek sveži, zdravstveno bezbedni i uredno spakovani.

Prednost kupovine na salašu je ta što svaki kupac ima priliku da vidi mesto sa koga je proizvod potekao i na taj način bude siguran da je proizvod koji kupuje svež i kvaltetan. Za sve zainteresovane posetioce koji nemaju sopstveni prevoz, biće obezbedjen autobus sa polaskom  u 11 h ispred Hotela Aleksandar na Bulevaru cara Lazara 79. Povratak sa salaša planiran je u 17 h.

Na salašu će posetioci takođe moći da se upoznaju i sa tri ženska udruženja iz Zlatiborskog kraja – udruženje „Organski plodovi“ Arilje, Ženski Centar Užice, udruženje „Sačuvajmo selo“ Priboj.  Za ženska udruženja iz Zlatiborskog kraja, Zelena mreža Vojvodine uz podršku nemačko-srpske razvojne saradnje koju sprovodi GIZ, održaće jednodnevnu edukaciju “Dobre prakse u ruralnim sredinama- Regionalna saradnja žena“ 20. 08. 2017. u Hotelu Aleksandar u Novom Sadu.

Lokacija Salasa

Nazad

Sledeća strana: Multifunkcionalna poljoprivreda