Jednodnevno druženje u sunčanoj bio-bašti porodice Lelea u selu Torak

Jednodnevno druženje u sunčanoj bio-bašti porodice Lelea u selu Torak

U subotu 14. Avgusta 2010. godine održano je jednodnevno druženje u sunčanoj bio-bašti porodice Lelea u selu Torak, opština Žitište, u okviru završne manifestacije projekta „Bio-bašta kao mogućnost očuvanja agrogenetičkih resursa“. Projekat je finansirao Pokrajinski sektretarijat za zaštitu životne sredine.

U specifičnoj hortikulturno uređenoj bio-bašti u kojoj se uzgaja preko 80 različitih biljnih vrsta po metodama organske poljoprivrede, učesnici druženja imali su priliku da uživaju u tradicionalnoj hrani i muzici banatskih Rumuna, koje je upriličila porodica Lelea.

Pored tima Zelene mreže Vojvodine, bio-baštu posetili su predstavnici: Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Prof.dr. Mirjana Milošević, Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Nada Lazić i Olivija Tešić, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodopivredu Julkica Simić, Nacionalnog udruženja za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i mnogi drugi uvaženi gosti.

Visnja u Marijaninoj bio basti200