Druga Pijaca Moj salaš u sezoni 2009.

Otvaranje pijačne sezone

U ČETVRTAK 18. JUNA OD 12:00 DO 20 ČASOVA NA PLATOU ISPRED SPC VOJVODINA U NOVOM SADU, ODRŽAVA SE DRUGA PIJACA „MOJ SALAŠ“ U PETOJ, JUBILARNOJ, SEZONI 2009. NA OVOJ PIJACI. PREPORUČUJEMO VAŠOJ PAŽNJI: PROMOCIJU RADA SOLARNIH KOLEKTORA

Kao i prethodnih godina Zelena mreža Vojvodine organizuje Pijacu „Moj salaš“ kako bi pružila podršku razvoju i promociji organske poljoprivrede i organskih proizvođača u Vojvodini. Ove godine Pijaca „Moj salaš“ slavi svoj peti rođendan.

Nama je cilj razvoj organske domaće proizvodnje, i posredno, pomoć da se negativan uticaj poljoprivrede na životnu sredinu svede na najmanju meru. Da promovišemo organsku poljoprivredu i da podstaknemo razvoj tržišta organskih proizvoda i prerađevina. Konačno, da osnažimo organske proizvođače u njihovoj nameri da se odgovorno odnose prema potrošačima, prirodi i procesu poljoprivredne proizvodnje.

Petogodišnjica Pijace „Moj salaš“ važan je jubilej grada Novog Sada, ali i za razvoj organske poljoprivrede u Srbiji. Ona je, poput katalizatora, oformila zajednicu potrošača i proizvođača, i okupila naše tradicionalne proizvođače /salašare/ i proizvođače i prerađivače organske proizvodnje u zajedničkom plasmanu svežeg voća i povrća i promociji ovog tipa sertifikovane poljoprivredne proizvodnje kao i u njenom daljem razvoju.

Ponosni smo što naša Pijaca okuplja gotovo sve sertifikovane organske proizvođače u Vojvodini kao i velik broj salašara i drugih tradicionalnih poljoprivrednih proizvođača svežeg voća i povrća. Svake godine sa nama je sve više poljoprivrednih proizvođača.

Održavanje ovogodišnje Pijace „Moj salaš“ podržala je Uprava za privredu i turizam Grada Novog Sad, i, kao i prethodnih godina Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo.

Pijaca „Moj salaš“ do kraja sezone 2009. održavaće se po sledećem planiranom rasporedu: 2. juli, 16. juli, 6. avgust, 20. avgust, 3. septembar, 17. septembar i 1. oktobar.