Održana prva septembarska Pijaca

paradajz200

U četvrtak, 2. septembar 2010. Godine na na platou ispred SPC Vojvodina sa početkom od 14 časova, održana je prva septembarska Pijaca „Moj salaš“.

Pijaca „Moj salaš“ najveći je distributivni centar organske hrane u Srbiji na javnom prostoru i okuplja gotovo sve sertifikovane organske poljoprivredne proizvođače sa teritorije Vojvodine, kao i tradicionalne poljoprivrednike, salašare i proizvođače tradicionalnih kolača i rukotvorina.

Na Pijaci je nastavljena distribucija promotivnih materijala o koristima organske poljoprivrede pripremljene u okviru zajedničke kampanje Zelene mreže Vojvodine, Nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ i Uprave za privredu grada Novog Sada pod sloganom

Održana prva septembarska Pijaca„ORGANSKA POLJOPRIVREDA. DOBRA ZA TEBE, DOBRA ZA PRIRODU!“.

Organski i tradicionalni poljoprivredni i nepoljoprivredni proizvođači Pijace „Moj salaš“ dolaze iz velikog broja vojvođanskih mesta, iz: Ljutova, Oroma, Ledinaca, Kikinde, Čeneja, Bačkog Gradišta, Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Zrenjanina, Botoša, Sremske Kamenice, Kucure, Apatina, Budisave, Ade, Kisača i Temerina.

Datumi održavanja narednih Pijaca su: 9, 16, 23. i 30. septembar.