SAOPŠTENJE ZELENE MREŽE VOJVODINE

Sada je izvesno da se pijaca „Moj salaš“, na popularnom platou kod SPENSa u Novom Sadu nakon deset godina postojanja, neće organizovati ove godine. Razlog je zapravo nepoznat!

Zaista zašto nije dozvoljeno ove godine da se pijaca „Moj salaš“ i dalje organizuje? Ili još bolje zašto nije dozvoljeno Zelenoj mreži Vojvodine da to nastavi? Kako je moguće da preko noći bez objašnjenja, bez pismenog traga pijaca „Moj salaš“ bude izbrisana sa mape letnjih događanja u Novom Sadu?

Nakon deset punih godina!

Kako je moguće da se odjednom pojavi sitna , u tri četiri reda vest da jedan mali (po obimu proizvodnje) proizvođač iz Pivnica (koji verovatno još nema ni status organskog proizvođača) i njegov najbolji drug sa bekgraundom krivične prijave za prevaru (što je objavljeno u štampi), odjednom u isto vreme , na istom mestu najavljuju organsku pijacu u Novom Sadu?

Kako je moguće da u 21. veku direktori javnih preduzeća smatraju da im je nevladina organizacija konkurencija? Da li je stav Grada Novog Sada sa je nevladin sektor nepoželjan u Novom Sadu? Pogotovo one organizacije koje nisu nastale preko noći i u vreme ove vlasti.
To je mnogo pitanja koja traže odgovore.

Zelena mreža Vojdine smatra da ne mogu preko noći da se otimaju tuđe zasluge i da se prepuštaju „svojim ljudima“.
To znači da sutra nekome može da padne napamet da preuzme i EXIT i GUČU jer misli da će „uspešnije i bolje„ to da radi.

Stav je Zelene mreže Vojvodine da Grad Novi Sad nije smeo da dozvoli ovu situaciju i da je jedan deset godina stvaran brend zaslužio svaku pomoć Grada Novog Sada jer ga je upravo brend „Moj salaš“ uveo na mapu gradova sa organskom proizvodnjom.